Keukenplanners

Met een keukenplanner nu zelf aan de slag

Je hebt de rui2011-07-05 15.57.32-1mte waarin je nieuwe keuken moet komen opgemeten, de deuren en ramen op je tekening opgenomen, als er al aansluitingen zijn heb je ze op je tekening gemarkeerd. Je hebt nagedacht over de apparatuur die je nodig hebt en over de vorm die je keuken moet krijgen. Grote losse meubels die je in je keuken wilt zetten heb je opgemeten, zodat je er bij het ontwerp rekening mee kunt houden. Prima, dan kun je nu zelf aan de slag met een ontwerpprogramma.

Er zijn diverse 3D-ontwerpprogramma’s op internet te vinden. Hiermee kun je zelf eerste ontwerpen van je nieuwe keuken maken. Een paar voorbeelden:

  •  Keukenatlas

Keukenatlas biedt je een gratis 3D-keukenplanner die je bij je ontwerp kan helpen. Het programma is simpel te bedienen, werkt probleemloos en zonder download. Als je wilt kun je je ontwerp per druk op de knop voorleggen aan keukenstudio’s in de buurt, zodat zij je een aanbod kunnen doen. Het hoeft echter niet: je kunt het ontwerp ook printen zonder dat je je gegevens prijsgeeft of contact met een keukenstudio maakt. Wil je je ontwerp opslaan en eventueel doorsturen naar vrienden en familie, dan kan dat ook.

  •   Keukenkampioen

De keukenontwerper van Keukenkampioen. Gratis en vrijblijvend te gebruiken, in drie stappen maak je je eigen keuken. Adobe Shockwave Player is hiervoor noodzakelijk.

  • IKEA

Als je je keuken bij IKEA wilt kopen kun je gebruik maken van de handige IKEA-keukenplanner. Tijdens het ontwerpen slaat het programma alle gebruikte producten automatisch op, zodat je uiteindelijk een productenlijst hebt. De tekeningen en productlijst kun je printen en opslaan op de server van IKEA. Het ontwerp kun je met een van de keukenspecialisten van IKEA in het woonwarenhuis bespreken.

  •  MHK Keukenexpert

Een gratis service van MHK Keukenexpert is deze 3D-keukenplanner die zonder download werkt. Wel word je als eerste gevraagd je als gebruiker met naam, e-mailadres e.d. te registeren, zodat het ontwerp kan worden opgeslagen en uiteindelijk eventueel met een MHK expert besproken kan worden.

  • Keukenplanner.eu

Hier vind je een handig overzicht van verschillende keukenplanners. De keukenplanners zijn meestal verbonden aan een bepaalde keukenstudio.