De Amerikaanse country-keuken

De vrolijkheid van een Amerikaanse kitchen

2008-10-02 13.26.10In de Amerikaanse country-kitchen is het een vrolijk boeltje, echt een keuken waarin geleefd wordt. Klinisch strakke designermeubels zul je hier niet tegenkomen. Wel natuurlijke en robuuste materialen zoals hout voor de meubels en graniet of steen voor het werkblad.

2013-04-29 10.39.20-21De houten fronten worden oud gemaakt door een speciale behandeling met beits of verf, hebben panelen of cassettes. Een combinatie met oude meubels zoals bijvoorbeeld een oud keukenbuffet maken het geheel af.

Op de grond liggen meestal tegels, al dan niet terracotta, maar ook zware, donkere planken zijn er in een Amerikaanse country-keuken vaak te vinden. Aan de muren hangen planken met kruidenpotjes. Boven een kookeiland kunnen koperen of ijzeren potten en pannen worden opgehangen, net als grote opscheplepels, schuimspaan en dergelijke.

Kijk op rommelmarkten, zoek op internet bij shabby chic en vintage en je vindt er gegarandeerd interessante accessoires voor je Amerikaanse country-keuken.